T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI Çankırı Müzesi

18 MAYIS MÜZELER GÜNÜ KUTLAMALARI

18 Mayıs "Müzeler Günü" Müze Müdürlüğümüzce gerçekleştirilen bir dizi etkinlikle kutlandı.

ETKİNLİKLER

Vali Yardımcımız Sayın Abdullah Aslaner'le birlikte Müze Müdürümüz  Ali Atmaca ve Müze görevlileri Sayın Valimiz Mesut Köse'yi  Makamında ziyaret etti.

Ziyarette Vali Mesut Köse, şehirlerin belleği olan Müzelerin önemine dikkat çekerek,
Müzelerin, binlerce yıllık geçmişi bulunan Anadolu Coğrafyasında yaşamış uygarlıklardan günümüze ulaşan tarihi ve kültürel değerlerin korunması, tanıtılması ve gelecek kuşaklara aktarılması görevini layıkıyla yerine getirmeye devam ettiklerini söyledi.  Sayın Valimiz, “Ayrıca müzelerimiz, geçmişle günümüzü birbirine bağlayan, tarihi eserlerin tanıtıldığı, halkımızın milli kültür ve tarih bilgisini zenginleştiren, kültürel mirasımızı tanımamızı ve yaşatmamızı sağlayan bir eğitim merkezi olduğu belirtti.

IMG_6251.JPG
Sayın Valimiz Mesut Köse’ye “Müzeler Günü” ziyareti

KUTLAMA PROGRAMI

100. Yıl Kültür Merkezinde  saat 14:00 de  gerçekleştirilen  programda; saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra açılış konuşmasını gerçekleştiren Müze Müdürü Ali Atmaca,19.yüzyıla kadar  koleksiyon ile eşleşen, günümüzde ise kurum ve kurumsal bir kimliğe kavuşan Müzeler, Uygarlık tarihine ait her türlü objenin,  bilimsel esaslar çerçevesinde korunarak sergilendiği,  halkın beğeni ve kültürel birikimini zenginleştiren, araştırmacıların çalışmalarını, kolaylaştırıcı ve geliştirici, tarihi verilerin gelecek kuşaklara aktarıldığı  mekânlardır" dedi.

IMG_6258.JPG
Programda Müze Müdürü Ali Atmaca açılış konuşması ile birlikte Çankırı Müzesi tarihi ve yenilenen Çankırı müzesi çalışmaları hakkında bir sunum gerçekleştirdi

IMG_6268.JPG

IMG_6267.JPG

IMG_6289.JPG

IMG_6297.JPG

IMG_6319.JPG

IMG_6285.JPG

IMG_6317.JPG

Arkeolog Emriye Yurt  ve Müze Araştırmacısı Atilla Can'ın Müzenin  Arkeoloji ve Etnografya salonlarına ilişkin sunumlarının ardından programa Müze gezisi ile devam edildi

IMG_6350.JPG

IMG_6329.JPG

IMG_2262.JPG

Müze gezisi ve ikram sonrası kutlama programının ilk etkinliği son buldu.

IMG_6338.JPG

EĞİTİM ETKİNLİKLERİ

Çankırı Müzesi Müdürlüğü tarafından düzenlenen müze eğitim faaliyetleri kapsamında, 22 ve 23 mayıs tarihlerinde  Güneş İlkokulu öğrencilerine yönelik;  Çocuk Eğitim Atölyemizde kil baskı kalıpları ile kumaş desenlendirme etkinliği ile Müze bahçesinde uygulamalı arkeolojik kazı çalışması yapılmıştır.

IMG_6405.JPG

IMG_6409.JPG