T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI Çankırı Müzesi

18 Mayıs Müzeler Günü Kutlandı

İl Kültür ve Turizm Müdürü'müz Mustafa Kemal Karatar, Müze Müdürü'müz Derya BALKAN ile Müzemiz Personelerinden  oluşan bir heyetle Sayın Valimiz Hamdi Bilge Aktaş'ı  Makamında ziyarette bulunulmuştur.
Valimiz AKTAŞ, ziyaretten dolayı heyetimize teşekkür ederek, çalışmalarımızda başarılar diledi.

IMG_7089.jpg

Açılış Töreni:

Müze  1. kat salonunda 10:30 da  başlayan törende saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra  Müze Müdürümüz Derya Balkan bir açılış konuşması gerçekleştirdi.

müzeler günü 2018 (5).JPG

Kültürel değerlerin korunmasında ve geleceğe taşınmasında önemli rolü olan Müzeler, tarihi en iyi anlatan mekânlardır ve sanatın en güzel halidir diyerek söze başlayan Balkan;.
Uluslararası Müzeler Konseyi tarafından her yıl, farklı bir tema başlığında, kutlanan 18 Mayıs Müzeler Günü'nün bu yılki temasının “Hiper Bağlantılı Müzeler: Yeni Yaklaşımlar, Yeni Kitleler” olarak belirlendiğini,Geçmişin aydınlanmasına ev sahipliği yapan müzelerin,20 inci yüzyılın ilk yarısına kadar eski eserlerin toplanmasına, muhafaza edilmesine ve sergilenmesine hizmet ederken, bu dönemden sonra yeni bir yaklaşımla ele alınmaya başlandığını, topluma uzaktan bakan klasik müzeciliğin durağan mekan anlayışından, kültür ünitesi olarak kurgulanan yaşayan çağdaş müzecilik anlayışına doğru geçildiğini belirterek;

Yenilikçi anlayışla müze ve izleyici arasında etkin iletişimin kurulması hedeflendiği, sadece rehber eşliğinde yapılan ziyaretler değil, internet, dia-film, sinevizyon gösterileri, seminer, ders ve atölye çalışmaları ile çeşitlenen bağlantıların önem kazandığını,1972 yılında, çevreden derlenen 116 parçalık bir koleksiyonla ziyarete açılan Çankırı Müzesinin; bu gün için 20 bini aşan eser sayısı ile geçmişi anlatırken, günümüz iletişim imkanlarını kullanarak modern müzecilik anlayışı ile yoluna devam ettiğini." söyledi.

müzeler günü 2018 (6).JPG

Açılış konuşmasının ardından Çankırı Güzel Sanatlar Lisesi Oda Müziği Topluluğu  tarafından bir  müzik dinletisi gerçekleştirildi.

müzeler günü 2018 (7).JPG

• Çankırı Güzel Sanatlar Lisesi Oda Müziği Topluluğu Dinletisi
  • Koordinatör; Mehtap Meydaneri (Okul Müdürü)
  • Şef;  Burak Eker